Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да посрещнем гостите по арабски

Гостоприемство, вкусна и разнообразна храна на трапезата

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Арабската култура е известна със своето гостоприемство и богатата си кулинарна традиция. Така че, за да посрещнем гостите по арабски, необходима е не само вкусна храна, но и специално внимание към детайлите, които да създадат уютна и приятелска атмосфера.

Подготовката е важна

  • Използвайте красива покривка с ярки цветове или пък такава с традиционни арабски мотиви. Запалете чаени свещи и украсете с цветя.
  • Сервирайте ястията в традиционни за арабския свят глинени или медни съдове.

Нещичко за мезе

  • Хумус: Семпла комбинация от нахут, тахан, лимонов сок и чесън.
  • Баба гануш: Това е разядка от патладжан, смесен с тахан, лимонов сок и подправки.
  • Табуле: Салата от булгур, магданоз, мента, домати и лук, овкусени с лимонов сок и зехтин.
  • Фалафели: Пържени топчета от нахут или боб, сервирани с таханов или друг сос.

Основните ястия

  • Шаурма: Мариновано пилешко, агнешко или телешко месо, което се пече на шиш и се сервира в питка с различни добавки като хумус, зеленчуци и сосове.
  • Кускус: Гарнира се с месо, зеленчуци и ароматни подправки.

Нещо и за подслаждане с кафето

  • Баклава
  • Кадаиф

Напитките

  • Ментов чай: Той е много ароматен и може да бъде сервиран горещ или студен.
  • Арабско кафе: То най-често се пие без мляко и захар.
  • Шербет: Плодов сироп, разреден с вода и лед.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин домати магданоз телешко пилешко агнешко пържене питка кафе прясна мента лимонов сок боб нахут тахан кромид лук баклава хумус лаваш табуле булгур кускус кадаиф

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче