Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да похапнем на Ибиса

Местната кухня е семпла, но пълна с изненадващи комбинации

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Ибиса е известна със своите плажове, музика и нощен живот, но кулинарната ѝ сцена е не по-малко вълнуваща. Островът предлага смесица от традиционната за Балеарските острови кухня, средиземноморски влияния и модерни кулинарни похвати, които превръщат всеки специалитет в незабравим спомен. Ето някои от най-обичаните и характерни ястия, които си струва да се опитат.

Салата от октопод: Октоподът се смесва с картофи, червен лук и зехтин. Лека и много свежа комбинация, която е идеална за отмора край плажа.

Рибена яхния: Тя е традиционно ястие, приготвено с местни видове риба, картофи и ароматни подправки. Сервира се с ориз, овкусен с рибен бульон — две ястия в едно.

Снимка: iStock by Getty Images

Яхния с месо: Тя е сърцето на традиционната кухня на Ибиса и представлява микс от различни меса (агнешко, пилешко, свинско) и наденица, допълнени от картофи и ароматни подправки.

Месо с ориз: Местната версия на паелята, но с по-богата комбинация от месо — свинско, пилешко и понякога заешко. Често се използва и чоризо. Подправя се с канела и карамфил, което придава на този специалитет уникален вкус.

Снимка: iStock by Getty Images

Домашен хляб: Обикновено е с кръгла форма и с дебела кора. Сервира се с айоли (чеснова разядка).

Тарт със сирене и яйца: Братовчед на чийзкейка, но се прави с козе сирене, а плънката се допълва от мента и анасон, което го прави неповторим.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин карамфил червен лук свинско пилешко агнешко чоризо наденица разядка Испанско картофи прясна мента канела хляб ориз паеля октопод анасон заешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче