Макар спагетите често да основният герой, който се допълва от различни видове сосове, има и много ястия, при които те влизат в ролята на перфектната гарнитура. Ето няколко специалитета, при които спагетите не са главно действащо лице, но определено заслужават нашите аплодисменти.
Телешки медальони с винен сос
Едно ястие, което се прави с приятно запечено телешко, сервирано върху канапе от спагети. Сосът от червено вино и гъби попива в пастата и създава перфектната хармония между месото и гарнитурата.
Филе от лаврак с лимоново масло
Лек и ароматен рибен специалитет, при който спагетите са овкусени с настъргана лимонова кора и магданоз.
Пилешко със сметанов сос и каперси
Класически специалитет, където спагетите поемат богатия сос и подчертават вкуса на пилешкото. Каперсите добавят леко кисел акцент.
Скариди на скара с чесново масло
Скаридите се сервират върху малка порция спагети, леко запържени с чесън и люта чушка. Морският вкус много сполучливо се допълва от пикантните съставки.
Гъбен стек от манатарки с трюфелово олио
Вегетариански деликатес, при който гъбите са в основата, а спагетите с трюфелов привкус придават доста изискана нотка.
Агнешко с розмарин и доматен конфитюр
Агнешкото се поднася върху спагети, предварително овкусени с масло и розмарин. Конфитюрът добавя съвсем деликатен сладко-кисел контраст.