Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Перфектната гарнитура: Пюре от червена леща

Подходящо е за ястия с ориз, месни специалитети и като разядка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. червена леща
  • 600 г домати
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. пресен кориандър, наситнен
  • 200 г крема сирене
  • 1 ч.л. сол
  • Щипка асафетида
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кимион, семена
  • 1 ч.л. синап
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1/2 ч.л. чили

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Лещата се сварява според инструкциите на опаковката.
  2. Доматите се бланшират и се обелват.
  3. В отделна тенджера се налива малко олио и се запържват семената от синап. Когато спрат да издават "пукащ" звук, веднага добавете кимиона, джинджифила, куркумата, чилито и асафетидата. Последната може да се замести с лук.
  4. Подправките се пържат за десетина секунди, след което се добавят доматите и всичко се задушава за 3 мин.
  5. Прибавя се и отцедената леща, заедно с крема сиренето. Следва повторно разбъркване и задушаване за още 3 мин.
  6. Съдът се сваля от огъня и сместа се пасира. Поръсва се кориандърът.

 

Дайте оценка:

Тагове: кориандър олио домати пържене тенджера чили крема сирене джинджифил кимион куркума синап червена леща асафетида

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче