Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Балкански бисери: Гулаш с пушена наденица, боб и чушки

Изпробвайте нашенския вариант на класическата рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
50’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г бял боб от консерва, отцеден
  • 3 пушени свински наденици
  • 500 г червени чушки
  • 2 глави лук
  • 2 дафинови листа
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. майорана
  • Олио
  • Сол

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В добре загрят дълбок тиган се запържва наситненият лук за 2 мин., след което се прибавят 2 скилидки чесън, нарязани на едро.
  2. След минута се добавят доматеното пюре и червеният пипер и всичко се разбърква.
  3. Наливат се две чаши топла вода, която се изчаква да позаври.
  4. Надениците се нарязват на колелца и се изсипват в тигана.
  5. След 3 мин. се изсипва и отцеденият бял боб.
  6. Всичко се прехвърля в тава.
  7. Тиганът се почиства и се връща на котлона на умерено силен огън.
  8. Добавя се малко олио, в което се запържват другите две скилидки чесън, също нарязани на едро.
  9. След 1-2 мин. се прибавят едро нарязаните пиперки, които се оставят да се запържат в чесновата мазнина за 5 мин. и се прехвърлят в тавата.
  10. Гулашът се посолява и се слага в предварително загрята до 160 градуса фурна за около половин час.

Дайте оценка:

Тагове: чесън червен пипер дафинов лист олио наденица червени чушки бял боб доматено пюре кимион кромид лук майорана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче