Необходими продукти:
- 300 г бял боб от консерва, отцеден
- 3 пушени свински наденици
- 500 г червени чушки
- 2 глави лук
- 2 дафинови листа
- 2 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. майорана
- Олио
- Сол
Начин на приготвяне:
- В добре загрят дълбок тиган се запържва наситненият лук за 2 мин., след което се прибавят 2 скилидки чесън, нарязани на едро.
- След минута се добавят доматеното пюре и червеният пипер и всичко се разбърква.
- Наливат се две чаши топла вода, която се изчаква да позаври.
- Надениците се нарязват на колелца и се изсипват в тигана.
- След 3 мин. се изсипва и отцеденият бял боб.
- Всичко се прехвърля в тава.
- Тиганът се почиства и се връща на котлона на умерено силен огън.
- Добавя се малко олио, в което се запържват другите две скилидки чесън, също нарязани на едро.
- След 1-2 мин. се прибавят едро нарязаните пиперки, които се оставят да се запържат в чесновата мазнина за 5 мин. и се прехвърлят в тавата.
- Гулашът се посолява и се слага в предварително загрята до 160 градуса фурна за около половин час.