Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 500 г домати
- 2 скилидки чесън
- 2 червени люти чушки
- 30 мл зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. млян кимион
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. кориандър
- Пресен кориандър, на вкус
- Лимонов сок, на вкус
Купете канистери и буркани
Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.
Начин на приготвяне:
- Патладжаните се измиват и се обелват надлъжно "през ред". Тоест, обелва се една ивица, другата се пропуска, обелва се съседната и т.н., за да се получи зеброва шарка. Така ще се запази специфичният вкус на кожата, но без той да е прекалено натрапчив в разядката.
- Доматите и патладжаните се нарязват на кубчета, а чесънът и лютите чушлета се наситнява.
- В добре загрят на умерен огън тиган се налива зехтинът и вътре се изсипват нарязаните зеленчуци, заедно с червения пипер, кимиона, солта и кориандъра. Всичко се оставя да къкри под капак за 25 мин.
- Капакът се маха и продуктите в съда се намачкват добре, след което се добавят наситненият пресен кориандър и лимоновият сок.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО