Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Люта разядка с патладжан

Събужда апетита и предизвиква сетивата

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 500 г домати
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени люти чушки
  • 30 мл зехтин
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. кориандър
  • Пресен кориандър, на вкус
  • Лимонов сок, на вкус

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. Патладжаните се измиват и се обелват надлъжно "през ред". Тоест, обелва се една ивица, другата се пропуска, обелва се съседната и т.н., за да се получи зеброва шарка. Така ще се запази специфичният вкус на кожата, но без той да е прекалено натрапчив в разядката.
  2. Доматите и патладжаните се нарязват на кубчета, а чесънът и лютите чушлета се наситнява.
  3. В добре загрят на умерен огън тиган се налива зехтинът и вътре се изсипват нарязаните зеленчуци, заедно с червения пипер, кимиона, солта и кориандъра. Всичко се оставя да къкри под капак за 25 мин.
  4. Капакът се маха и продуктите в съда се намачкват добре, след което се добавят наситненият пресен кориандър и лимоновият сок.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер кориандър домати пържене тиган разядка люти чушки лимонов сок патладжан кимион задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче