Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Парче след парче: Как да си приготвите ангелска кокосова торта

Гарантираме, че няма да може да ѝ се наситите


Ако сте любители на кокоса, ще приготвяте тази торта отново и отново. Тя е едновременно силно ароматна и лесна, като от печенето на блатовете до сглобяването ѝ ще са ви необходими приблизително 60 минути.

Тортата е с мека и лека основа заради кокосовите стърготини, които присъстват в тестото. Глазурата се прави от крема сирене, като неговият ненатрапчив вкус си подхожда идеално със сладостта на блатовете. Това я прави не много сладка и подходяща за онези ваши гости, които не си падат по тежките десерти.

Повечето кокосови торти са такива само по име, дължащо се единствено на поръсения отгоре кокос. Различното в тази рецепта е, че той участва под различни форми - като масло, като екстракт и като мляко. Стърготини, разбира се, също не липсват.

Приготвянето на сместа и глазурата е като детска игра и отнема много малко време, така че няма да се затрудните в нито една стъпка.

Няколко полезни съвета

  • Ако не разполагате с кокосово масло, може да го замените с растителна мазнина или краве масло, но така ще отнемете нотки от характерния ѝ вкус.
  • Кокосовото мляко е възможно също да бъде заменено с краве.
  • Обикновеното брашно е заменимо със самонабухващо, но текстурата на тортата ще стане по-плътна.

Снимка: iStock by Getty Images

Тортата е най-вкусна, когато я хапнете в деня, в който сте я приготвили. Остатъкът съхранявайте увит във фолио за свежо съхранение в хладилника до три дни.

След като е престояла на студено, за да стегне, оставете тортата за известно време на стайна температура преди да я поднесете.

А сега да видим как да си приготвите тази зашеметяваща кокосова торта стъпка по стъпка.

Необходими продукти:

  • 3 големи яйца на стайна температура
  • Олио за намазване
  • 3/4 ч.ч. нерафинирано кокосово масло
  • 1 1/3 ч.ч. захар
  • 1/2 чаена лъжичка екстракт от кокос
  • 1/4 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 3/4 чаша пълномаслено кокосово мляко (добре разклатено)
  • 2 1/2 чаени лъжички бакпулвер
  • 3/4 чаена лъжичка сол
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаша подсладен настърган кокос

За глазурата:

  • 12 супени лъжици краве масло
  • 170 г крема сирене
  • 3 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 2 супени лъжици пълномаслено кокосово мляко (добре разклатено)
  • 1/4 чаена лъжичка екстракт от кокос
  • 1/4 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • Около 2 чаши подсладен настърган кокос

Начин на приготвяне:

  1. Сложете маслото и крема сиренето в купа и го оставете да престоят на стайна температура, докато омекнат.
  2. Намажете 2 кръгли форми за торта с олио. Постелете дъното на всяка с хартия за печене.
  3. Наместете решетка на средното ниво и загрейте фурната до 180 градуса.
  4. Ако кокосовото масло е твърдо, загрейте го, за да се разтопи. За да приготвите блатовете, поставете го заедно със захарта, екстракта от кокос и екстракта от ванилия в голяма купа и разбийте, докато се смесят добре.
  5. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксера след всяко, докато сместа стане гладка.
  6. След което сложете кокосовото мляко и отново разбийте.
  7. Добавете бакпулвера и сол и разбъркайте. Пресейте брашното върху сместа. Добавете подсладения настърган кокос и внимателно разбъркайте с шпатула.
  8. Разделете тестото между двете тави и ги сложете във фурната едната отдолу, а другата върху решетката. Печете за 10 минути, след което разменете тавите и допечете за още 10-13 минути.
  9. Оставете блатовете да се охладят в тавите за около 10 минути. Обърнете тортите върху решетка и отстранете пергаментовата хартия. Оставете да изстинат до стайна температура, около 30 минути. Междувременно направете глазурата.
  10. Разбийте маслото и крема сиренето с миксер на ниска до средно ниска скорост, докато се смесят напълно. Добавете пудрата захар чаша по чаша и разбийте, докато се смеси и стане гладка.
  11. Сложете кокосовото мляко, екстракта от кокос, екстракта от ванилия и солта. Разбивайте с миксера на ниска скорост, само докато се смесят, около 15 секунди. Не прекалявайте.
  12. С помощта на назъбен нож внимателно отрежете изпъкналите върхове на блатовете, ако са се надигнали.
  13. Поставете малко от глазура в центъра на чиния за сервиране или поставка за торта и сложете единия блат.
  14. Отгоре намажете със слой глазура и го разпределете равномерно. Сложете втория блат.
  15. Намажете горната част и страните на тортата с останалата глазура.
  16. Поръсете с настъргания кокос горната част и страните на тортата, като ги притиснете внимателно в глазурата, за да полепнат по нея.
  17. Приберете я за час в хладилника, за да стегне, след което я извадете, нарежете я на еднакви парчета и поднесете на гостите си.

Дайте оценка:

Тагове: сол бяла захар ванилия бакпулвер кокосово масло кокосово мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче