Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няколко трика за по-вкусни пуканки

Щом в магазина ги продават овкусени, можем да си ги направим и сами вкъщи


Ако сте се чудили как се овкусяват с различни аромати пуканките, които си купуваме от киното, магазина или симпатичната улична количка, трябва да знаете, че начинанието не е сложно. Съвсем спокойно можете да постигнете същия резултат, дори и по-добър, вкъщи.

Снимка: iStock by Getty Images

За целта се прилагат няколко метода. Единият е с вече готови пуканки. Всеки има дни, в които нито му се излиза, нито му се става от дивана. В подобни случаи можете набързо да вземете една купа и в нея да смесите половин чаша настърган пармезан и половин чаша песто. Трябва само да ги разбъркате хубаво с една вилица и да добавите пуканките и - този път със супена лъжица - пак да разбъркате всичко.

Има и "топъл" начин за тяхното овкусяване. Той се прилага върху все още суровите зрънца от царевица за пукане.

Трябва да оставите около 80 г краве масло да омекне добре на стайна температура и да го смесите с щипка чесън на прах, съвсем малко канела, индийско орехче, сол и смлян черен пипер. Сместа се разбърква добре и се смесва с царевицата. След това пуканките се пукат по познатия на всички начин в подходяща, добре загрята тенджера с малко олио, колкото да покрие дъното.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол черен пипер олио песто пармезан царевица чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче