Ако сте се чудили как се овкусяват с различни аромати пуканките, които си купуваме от киното, магазина или симпатичната улична количка, трябва да знаете, че начинанието не е сложно. Съвсем спокойно можете да постигнете същия резултат, дори и по-добър, вкъщи.
За целта се прилагат няколко метода. Единият е с вече готови пуканки. Всеки има дни, в които нито му се излиза, нито му се става от дивана. В подобни случаи можете набързо да вземете една купа и в нея да смесите половин чаша настърган пармезан и половин чаша песто. Трябва само да ги разбъркате хубаво с една вилица и да добавите пуканките и - този път със супена лъжица - пак да разбъркате всичко.
Има и "топъл" начин за тяхното овкусяване. Той се прилага върху все още суровите зрънца от царевица за пукане.
Трябва да оставите около 80 г краве масло да омекне добре на стайна температура и да го смесите с щипка чесън на прах, съвсем малко канела, индийско орехче, сол и смлян черен пипер. Сместа се разбърква добре и се смесва с царевицата. След това пуканките се пукат по познатия на всички начин в подходяща, добре загрята тенджера с малко олио, колкото да покрие дъното.