Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Млечна пилешка супа с целина

Ароматна и много кремообразна

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г филе от пилешки гърди
  • 3 стъбла от целина
  • 2 резена корен от целина
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 1/2 червена чушка
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 3 зърна бахар
  • 2 моркова
  • Зехтин
  • Краве масло
  • 4 с.л. млени домати
  • Пушен червен пипер
  • 1 с.л. барбекю сос
  • 1 ч.л. кимион
  • Щипка канела
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 яйце
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. краве масло
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 2 ч.ч. леденостудено прясно мляко
  • 1 картоф, на кубчетата
  • 1 топка фиде
  • Копър и магданоз, наситнени

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Цялото филе се слага на дъното на тенджера и се залива с литър и половина вода. Съдът се слага на котлона на силен огън без капак.
  2. Добавят се две цели стъбла от целина, резените корен от целина, капачетата на главата лук, както са си с обелката, 2 цели скилидки чесън, капачето от чушката, зрънцата от бахар, малко зехтин и се изчаква водата да заври.
  3. Огънят се намаля и бульонът се оставя да къкри за 20 мин.
  4. Пилешкото се изважда настрана, а останалите продукти се изхвърлят, като най-лесно това става ако бульнът се прецеди през ситен гевгир.
  5. Кромидът, морковът, наситненото стъбло от целина, останалият чесън и чушката се нарязват на средно и се запържват в силно загрят тиган с малко зехтин, сол и черен пипер. След 3 мин. се добавят пушеният червен пипер и барбекю сосът. Всичко се разбърква и веднага се налива един черпак от бульона, заедно с млените домати.
  6. Изчаква се всичко в тигана да закъкри и се изсипва в тенджерата с бульона. Тя се връща на огъня и се изчаква да заври.
  7. Добавят се картофът, нарязан на кубчета, както и фидето. Супата се оставя да къкри за 20 мин.
  8. През това време се прави застройка, като в купа се разбиват яйцето с лимоновият сок, куркумата, канелата, кимионът и киселото мляко.
  9. В касерола на слаб огън се разтопява маслото и в него се налива сместа от купата. Изчаква се тя да почне леко да къкри, като през цялото време се разбърква, за да не загори.
  10. Застройката се излива в тенджерата, супата се разбърква и се посолява. Опитва се и ако, трябва се добавя още сол.
  11. Пилешкото се накъсва на малки парченца и се слага в тенджерата.
  12. Излива се и леденостуденото прясно мляко при постоянно бъркане.
  13. Прибавят се наситнените копър и магданоз, малко зехтин и черен пипер. Съдът се сваля от огъня и се оставя под капак за 10 мин.
  14. Сервира се с прясно изпечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер домати целина пилешко пържене варене супа тиган тенджера пушен червен пипер яйца прясно мляко кисело мляко доматено пюре сос барбекю кимион куркума задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче