Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Новак в кухнята: 4 начина да отделите лесно жълтъка от белтъка

Вижте кои са те


Отделянето на жълтъка от белтъка може да изглежда като предизвикателство, но с няколко прости техники и съвети, този процес става лесен и безпроблемен. Ето няколко лесни и ефективни начини как да го направите.

Традиционният метод с черупката

  1. Чукнете яйцето внимателно по средата, за да се раздели на две половини.
  2. Задръжте двете половини на черупката над купа. Бавно прехвърляйте жълтъка от една половина на друга, като оставяте белтъка да се отцеди в купата.
  3. Продължете да прехвърляте жълтъка, докато целият белтък се отдели.

Използвайте бутилка

  1. Чукнете яйцето в плитка купа или чиния.
  2. Вземете чиста пластмасова бутилка и я стиснете леко, за да изкарате въздуха.
  3. Поставете отвора на бутилката върху жълтъка и отпуснете захвата, за да засмуче жълтъка.
  4. Прехвърлете жълтъка в друга купа, като внимателно стиснете бутилката отново.

Използвайте на ръцете си

  1. Чукнете яйцето в купа.
  2. Внимателно вземете жълтъка с пръстите си, като оставите белтъка да се отцеди между пръстите ви.
  3. Поставете жълтъка в друга купа.

Използвайте лъжица или черпак

  1. Чукнете яйцето в купа.
  2. Вземете малка лъжица или черпак и внимателно загребете жълтъка, като оставите белтъка да се отцеди обратно в купата.
  3. Поставете жълтъка в друга купа.

Дайте оценка:

Тагове: яйца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче