Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Невероятно лесно: Как да обелите сварени цели картофи с едно движение

Съкратете времето на готвене


Картофите са част от ежедневието ни, тъй като са лесен начин да се нахраним вкусно по безкрайно различни начини. Всеки обаче се е сблъсквал с досадното им белене, когато са сварени цели. Процедурата обикновено отнема много време, а залепящата се по пръстите обвивка е способна да изнерви и най-спокойните.

Има обаче начин, благодарение на който ще обелите картофите за секунди без нужда от помагащи пособия.

Нека видим как.

Снимка: iStock by Getty Images

  1. Пригответе количеството от кореноплодния зеленчук, което ще ви е необходимо. Измийте картофите добре под течаща вода, за да премахнете всякакви остатъци от пръст по тях.
  2. Вземете един и с много остър нож направете лек разрез в средната му тясна част по цялата окръжност. Трябва мислено да го разделите на две полукълба, казано образно. Тук трябва да внимавате да не срежете в дълбочина вътрешността му.
  3. Повторете същото с всички останали картофи.
  4. Сложете ги в тенджера със студена вода, посолете я и я сложете на котлона да заври.
  5. Варете картофите за времето, за което ще се сварят напълно - около 20-25 мин., в зависимост от сорта и големината им. Проверете готовността им като ги набодете с вилица.
  6. Когато сте сигурни, че са сварени, извадете ги от горещата вода и веднага ги преместете в студена, за да се спре процеса на готвене. Дръжте ги в нея, докато изстинат напълно.
  7. Вземете две парчета кухненска хартия и с тях подхванете двата края на картофа. Завъртете ги внимателно в противоположна посока и ще видите как лесно кората се отдели от вътрешността точно на мястото, където сте направили разреза.
  8. Повторете същото с останалите картофи и намалете драстично времето за приготвяне на любимите си ястия.

 

Дайте оценка:

Тагове: картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче