Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Непрекъснато изхвърляте парчета неизползван лимон? Ето какво да направите

Не ги оставяйте да се развалят в хладилника


Изпитвате ли досада, когато откривате половинки или четвъртинки лимон, които са ви трябвали за нещо, но не стават за изхвърляне, тъй като в тях има още сок? Лошото е, че обикновено се стига до тях, когато вече са тръгнали да изсъхват или мухлясват и е време да отидат в кошчето за боклук.

Лимоните са деликатни плодове и изложени на сухата среда в хладилника бързо могат да изгубят свежестта си и да станат неизползваеми. Ако искате да намалите изхвърлянето на храна, ще ви дадем лесно решение, благодарение на което да не се налага повече да стигате до крайност с останалите парчета лимон.

Снимка: iStock by Getty Images

Един от най-честите и пренебрегвани продукти за консервиране е белият оцет. Често използван за дресинги за салати и дори за почистване, той се отличава и с друго свое качество - да запазва качеството на някои храни за по-дълго време. Особено когато става въпрос за цитрусови плодове като лимоните.

Способността му да балансира pH-то и да предотвратява развитието на бактерии го правят истински помощник в удължаването на живота на храните. Когато се използва за консервиране на лимони, оцетът прави защитен слой и не позволява на кислорода и микробите да променят структурата и вкуса им.

Какво трябва да направите

Нарежете лимоните според вашите предпочитания - може само на две половини или на четвъртинки. Сложете парчетата в съд и ги залейте с бял оцет, докато ги покрие напълно. Поставете капак, който да не покрива плътно съда и приберете в хладилника.

Благодарение на този лесен, но ефективен метод, лимоните ще запазят свежестта и сочността си много по-дълго и ще може да продължите да ги използвате без да се притеснявате, че ще се развалят преждевременно.

Дайте оценка:

Тагове: лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче