Едно от нещата, което може да ни накара да започнем да слюноотделяме веднага, са перфектно изпечените картофи.
Хрупкави отвън и с пухкава текстура отвътре, те винаги остават бързо и вкусно решение за засищащ обяд или вечеря.
Разбира се, не можем да изпуснем факта, че картофите са много полезни за организма, тъй като са пълни с витамини и минерали, съдържащи се най-вече в кората им. Присъстващите в богато количество антиоксиданти пък осигуряват пълен набор от ползи за здравето.
Картофите са някак скучни без подходящия букет от подправки.
Просто сварени със сол те често са основен компонент в режими на хранене или диети при различни физически неразположения или заболявания. Но днес няма да се спираме на тази тема, а ще се насочим към онзи начин на овкусяване на картофите, който ще им придаде истински характер. Страхотната новина е, че може би вече разполагате с тези подпавки в шкафа в кухнята си, така че да започваме.
Решите ли да готвите печени картофи, уверете се, че имате под ръка розмарин, магданоз и мащерка. Поръсете по една щедра щипка от всяка билка преди да ги сложите във фуната и гарантираме за зашеметяващ краен резултат.
Ако обаче поради някаква причина не харесвате точно тях, пребъркайте смело шкафа с подправки. Заради неутралния си вкус картофите могат да се комбинират с по-силни аромати като пушен червен пипер, куркума и кимион. Експериментирайте според предпочитанията си. Възможността да сбъркате тук е малка.
За допълнителна хрупкавост може да оваляте предварително картофите в царевично нишесте, след което да ги поръсите добре с олио.
И последно - добавяйте солта накрая. Така няма да изгубите сочността на тези толкова вкусни грудки.