Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Не сервирайте печените картофи без тези подправки

Едно от нещата, което може да ни накара да започнем да слюноотделяме веднага, са перфектно изпечените картофи.

Хрупкави отвън и с пухкава текстура отвътре, те винаги остават бързо и вкусно решение за засищащ обяд или вечеря.

Разбира се, не можем да изпуснем факта, че картофите са много полезни за организма, тъй като са пълни с витамини и минерали, съдържащи се най-вече в кората им. Присъстващите в богато количество антиоксиданти пък осигуряват пълен набор от ползи за здравето.

Картофите са някак скучни без подходящия букет от подправки.

Просто сварени със сол те често са основен компонент в режими на хранене или диети при различни физически неразположения или заболявания. Но днес няма да се спираме на тази тема, а ще се насочим към онзи начин на овкусяване на картофите, който ще им придаде истински характер. Страхотната новина е, че може би вече разполагате с тези подпавки в шкафа в кухнята си, така че да започваме.

Решите ли да готвите печени картофи, уверете се, че имате под ръка розмарин, магданоз и мащерка. Поръсете по една щедра щипка от всяка билка преди да ги сложите във фуната и гарантираме за зашеметяващ краен резултат.

Ако обаче поради някаква причина не харесвате точно тях, пребъркайте смело шкафа с подправки. Заради неутралния си вкус картофите могат да се комбинират с по-силни аромати като пушен червен пипер, куркума и кимион. Експериментирайте според предпочитанията си. Възможността да сбъркате тук е малка.

За допълнителна хрупкавост може да оваляте предварително картофите в царевично нишесте, след което да ги поръсите добре с олио.

И последно - добавяйте солта накрая. Така няма да изгубите сочността на тези толкова вкусни грудки.

Дайте оценка:

Тагове: розмарин мащерка магданоз картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче