Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Не "пренаселвайте" тигана си

Същото важи и за тавите за печене


Продуктите, които готвим отделя влага. Когато препълним тигана, например с парченца свинско или пилешко, месото ще започне да се задушава в собствен сос вместо да се запържи и да добие любимата златистокафява текстура. Същото важи и за нещата, които приготвяме на тава във фурната. Ако претрупаме тавата с продукти, то те няма да добият желаната хрупкава коричка.

Затова е добре, когато пържим или запичаме различни продукти, да им оставим място да дишат. Да кажем, например, че сме решили да си направим гиро с пиле. Добре е да пържим парченцата пилешко на няколко порции. Покриваме дъното на тигана с около супена лъжица зехтин, запържваме една част от месото и когато то добие кафеникав цвят - изсипваме го в една купа настрана, забърсваме дъното на тигана с кухненска хартия и повтаряме цялата процедура докато не изпържим цялото количество от месото.

Така че, освен ако рецепта не изисква задушаване, не слагайте прекалено много продукти в тигана (или тавата).

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче