Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Не изхвърляйте остатъците от супа, а направете това с тях

Изцяло ново ястие


Със сигурност ви се е случвало да ви остане един черпак от много вкусна супа, която сте приготвили предния ден и да се чудите какво да я правите. Във всички случаи не я изхвърляйте, защото може да я превърнете в друго ястие, при това изключително лесно.

Запеканките са страхотен начин да се заситите и да имате поне едно питателно хранене за деня. Те стават от почти всякакви продукти, стига да имате няколко яйца подръка. Остатъците от супа също вършат работа и сега ще разберете как.

За целта ще са ви необходими:

  • Яйца
  • Кашкавал
  • Крем фреш или заквасена сметана
  • Масло
  • Остатъци от супа
  • Сол и черен пипер

Първо, загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете с масло няколко огнеупорни купички и разпределете настъргания кашкавал. Сипете малко от супата, около един-два сантиметра, след което сложете 1 с.л. сметаната в центъра на купичките, подправете със сол и черен пипер (чувствайте се свободни да добавите и други подправки).

Направете дупка в сметаната и счупете в нея едно яйце. Внимавайте да не спукате жълтъка. Накрая завършете с още малко от кашкавала, за да покриете всичко. Отгоре може да сложите тиквени семки или други семена по ваш избор и да поръсите с провансалски микс от подправки.

Покрийте всяка от купичките с алуминиево фолио и ги поставете в голяма тава. Напълнете я до средата на купичките с гореща вода и я сложете във фурната. Печете запеканките за приблизително 15 мин. (белтъкът трябва да е сготвен, но жълтъкът да е все още течен).

Поднесете запеканката веднага и в компанията на пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца кашкавал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче