Смачкани на пюре, пържени, задушени или просто сварени, картофите са винаги вкусни и евтин начин да задоволим небцето си по различни начини. Днес ви предизвикваме да последвате нашия съвет, които предстои да видите в следващите редове, ако сте решили да приготвяте картофи на фурна. Благодарение на него ще се насладите на перфектната им хрупкавост без почти никакви усилия.
Ето как да го постигнете:
За най-впечатляващи резултати накиснете картофите в голям съд, пълен със солена вода. За целта ги измийте и почистете от калта, но не ги белете. След това накиснете в предварително подготвената подсолена вода. Колкото по-дълго стоят, толкова по-хрупкави ще станат след това. Но имай предвид, че дори кратък престой от няколко минути ще направи чудеса по време на печенето.
Какви други методи могат да направят картофите по-хрупкави
Повечето кулинарни инфлуенсъри съветват да се използват още две техники в този случай. Преди да ги сложите във фурната винаги надупчвайте картофите, когато ги готвите с кожата. Този трик ще позволи на водата в тях да се изпари по време на печене, за да направи кожичката им възможно най-хрупкава. Освен това, по време на печенето някои инфлуенсъри препоръчват да мажете картофите с мазнина. Идеално за повода е слънчогледовото олио, което се нанася лесно и има неутрален вкус.Направете го няколко минути преди края на печенето и успехът е гарантиран.