Италианското сирене бурата набира все по-голяма популярност и у нас. На външен вид много прилича на моцарелата, но за разлика от нея то крие кремообразен център, способен да изкуши всеки. Освен това буратата е с по-маслен вкус и също върви чудесно с нарязани на кръгчета сочни розови домати.
В същността си това италианско краве или биволско сирене се приготвя от моцарела и сметана, като външната обвивка е по-твърда, а след като се разреже през средата, от вътрешността се показва стречатела - смес от късчета моцарела и прясна сметана. Буратата е тичпина за района на Пулия.
Не винаги обаче може лесно да откриете това сирене в магазините, затова пък се оказва, че не е никак трудно да си направите подобно у дома, особено след като вече знаете състава му.
Доверявайки се на професионалистите, попаднахме на видео на експерта по сирената и шеф готвач Маккензи Смит, която демонстрира как в няколко лесни стъпки да се сдобиете с много сходна на вкус бурата вкъщи.
Това, което трябва да направите е да накъсате голяма топка моцарела в купа, след което да я залеете с течна сметана и да я посолите с малко сол. Оставете готовата смес за половин час, а после се насладете на вкуса върху филийка препечен хляб. За по-голяма завършеност, поръсете буратата върху хляба с малко риган и зехтин.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.