Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кой е най-лесният начин да настържете кората на лимон перфектно

Замисляли ли сте се как използвате рендето за цитруси


Кората на цитрусите, най-вече тази на лимоните и портокалите, участва в множество рецепти. Най-лесният начин да я настържете е със специално ренде за цитруси, което гарантира, че ще имате фин резултат само с няколко движения.

Това, за което трябва да внимавате при тази кулинарна "операция" е да не засегнете бялата част под кората на плода. Тя ще внесе горчиви нотки, които със сигурност няма да направят кекса по-апетитен.

Как да настържете правилно кората

Рендетата за цитруси имат заоблена и плоска част. Обикновено, с едната ръка се взима плода, а с другата се придържа рендето, след което с движения, насочени надолу, се настъргва кората. Така обаче рискът да попадне количество от бялата част в прясно настърганата кора е голям поради факта, че няма добра видимост върху цитруса. Освен това може да се наранят пръстите.

От America"s Test Kitchen намират просто решение на проблема. Цитрусът трябва да е поставен върху плоска повърхност, а заоблената част на рендето да се придвижва с кратки движения нагоре и надолу по кората. И най-важното - движете плода, не рендето.

С този лесен трик ще имате добра видимост до каква дълбочина стържете кората и ще можете да придвижвате цитруса към следващата позиция.

Другото улеснение е, че настърганите кори се събират във вдлъбнатата част на рендето, което е чудесно за преценяване на количеството.

Ако пък искате да разберете как да изстискате до капка лимон, вижте в текста долу.

Дайте оценка:

Тагове: лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче