Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Колко време е годно за консумация замразеното пилешко месо

Всички понякога купуваме по-големи количества, затова е важно да знаем


Попаднали сте на чудесна седмична промоция на пилешко месо и сте взели по-голямо количество, което да замразите в камерата?

А знаете ли колко време след това то ще е все още годно за ядене?

Колкото и да са ясни някои неща в тази посока, първото и най-важно от тях е е да се знае как месото да бъде съхранено правилно - в какъв съд или плик да бъде прибрано, за да не изгуби вкусовите си характеристики.

В тези случаи специалистите като Гил Бойд, който е главен готвач и преподавател в Института по кулинарни изкуства в САЩ, препоръчва използването на вакуум машина, чрез която да бъде опаковано пилето преди да бъде прибрано във фризера. Излагането на кислород дехидратира месото.

"Пилешкото ще се свие или ще се появят петна от обезцветяване, причината за които е "изгарянето" му от ниските температури. Ще ги забележите по краищата", казва Бойд, допълвайки, че вкусовите качества също могат да пострадат значително.

Ако не разполагате с вакуум машина, използвайте торби с цип, от които предварително да изкарате целия въздух. И чрез този метод пилето ще се запази за по-дълго време свежо, както и ще бъде предпазено от абсорбацията на миризмите на камерата.

Така опаковано и прибрано във фризера по думите на Бойд пилешкото ще издържи:

  • Ако е цяло пиле - 1 година
  • Ако са части от него - 9 месеца
  • Ако е кайма - от 3 до 4 месеца

Дори да е безопасно за консумация, след като изтече това време, качествата на месото ще са се изгубили, затова специалистите не препоръчват да го правите.

Дайте оценка:

Тагове: пилешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче