Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да изберете най-зрелите и сочни ананаси

Настройте сетивата си


Случвало ли ви се е да прекарвате дълго време в избирането на ананас, защото нямате ни най-малка представа как да разберете дали е достатъчно узрял?

Ако да, сега ще ви дадем един малък трик, с който да сложите край на това чудене.

Всички плодове и зеленчуци имат своя специфичен аромат, затова не се колебайте първо да ги помиришете, преди да ги купувате, защото така ще разберете много за тях. В това число влиза и ананасът. Именно по неговия аромат ще познаете дали е достигнал зрялост или все още е зелен. Ако е наситен и сладък, значи не се колебайте да го вземете, но ако такъв липсва, вероятно все още е зелен.

Снимка: iStock by Getty Images

Ще разберете дали плодът е презрял отново по аромата му. Доловите ли нотки на ферментация, значи няма смисъл да си давате парите.

Освен чрез носа си, може да определите какво е състоянието на ананаса и по някои външни белези. Ако кората му е все още доста зелена, ще ви подскаже, че му е необходимо още време, за да узрее, но ако тя е равномерно покрита с жълт цвят, значи е готов за ядене. Петната пък са сигурен знак за презряване, а в комбинация с мириса на гнило, трябва да сте убедени, че вече е минал срокът му на годност.

Тежестта на плода също би могла да бъде знак за зрялост. Избирайте само онези ананаси, които си "тежат на мястото". Лекотата със сигурност ще ги постави в графата "неузрели".

С тези няколко съвети ви желаем успех в следващото пазаруване на тези сочни екзотични плодове.

Дайте оценка:

Тагове: ананас

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче