Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ето как да си направите пармезанови кошнички у дома за нула време

Впечатлете гостите си


Тези пармезанови кошнички са изключително атрактивни и лесни за приготвяне. Присъстват ли на масата, те задължително се превръщат в най-голямата атракция.

Освен с пармезан, тези кошнички стават и от други сирена като чедър и манчего. Избягвайте меките видове, тъй като те няма да се втвърдят в желаната от вас форма.

Сервирайте в тези ядливи купички любимите си салати, паста или ястия като чили и дърпано свинско месо. Въпреки че рецептата, която ще ви предложим е за по-малък размер кошнички, вие може да експериментирате. Просто използвайте по-голяма купа, за да оформите пармезана с големината, която ви е необходима.

Начините да направите пармезановите кошнички са три - в микровълнова, на тиган и във фурната, където да разтопите сиренето.

Във фурната

  1. За две кошнички ще ви е необходима ½ ч.ч. настърган на ситно пармезан, но не от готовите пакетчета. Вземете парче и го настържете сами, иначе рискувате да се получи нищо.
  2. Постелете плоска тава с хартия за печене и разпределете сиренето отгоре на две равни части, след което ги направете във формата на кръг.
  3. Сложете пармезана в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 8 мин., докато сиренето стане със златист цвят.
  4. Обърнете надолу купичка с подходящия размер, за да използвате външната ѝ долна част. Поставете внимателно едното кръгче разтопен пармезан върху нея и леко притиснете, за да заеме формата ѝ.
  5. Похлупете с друга купичка със същия размер и изчакайте да се втвърди.
  6. Направете същото с другото кръгче пармезан.
  7. Само след няколко минути ще имате готови кошнички, които да напълните с любимите си ястия и салати.

Снимка: iStock by Getty Images

В микровълновата

  1. Изрежете квадрат или кръг от хартия за печене, поставете 1/4 ч.ч. пармезан отгоре и го оформете в плосък кръг.
  2. Печете в микровълновата на висока степен за една минута, или докато сиренето се разтопи.
  3. Внимателно отстранете пармезана от хартията за печене с шпатула и го поставете върху купичка, както го описахме по-горе.

В тигана

  1. Загрейте средно голям тиган на среден огън.
  2. Добавете сиренето на равномерен слой и гответе, докато се разтопи и стане златисто кафяво.
  3. Внимателно го извадете с шпатула и поставете върху купичка, както описахме по-горе.

Дайте оценка:

Тагове: пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче