Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Червен лук в салатата: Как да го обработим, за да не люти

Парливият вкус на красивия зеленчук може да бъде много лесно потушен

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Той прави нашите салати много пъстри и доста по-хрупкави. Червеният лук е незаменим в това отношение, но често се случва гостите или клиентите в заведенията да го отделят настрана, без изобщо да го докоснат. Проблемът най-често е не друг, а именно свойството му да налютява.

За щастие, можем да се справим с този проблем по няколко начина. Ето най-изпитаният и най-често прилаганият от тях:

  1. Нарежете червения лук на полумесеци.
  2. В купа смесете 250 мл вода с 1 с.л. ябълков оцет. Разбъркайте.
  3. Накиснете лука за 5-10 мин.
  4. Отцедете го и го изстискайте добре с ръце, след което го добавете към вашата салата.

Съществуват и още няколко метода:

  • Със сол: Разтворете една супена лъжица сол в чаша вода и оставете лука да престои в тази смес за около 30 минути.
  • Прясно мляко: Дръжте червения лук, накиснат в прясно мляко за 15 мин.
  • Лимон: Разтворете сока на 1/2 лимон в 200 мл вода и накиснете лука за 10 мин.
  • Задушаване: Можете да задушите лука в малко краве масло или зехтин, но имайте предвид, че това ще отнеме от неговата хрупкавост.

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Дайте оценка:

Тагове: червен лук салата оцет ябълков оцет прясно мляко лимонов сок вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче