Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ако нямаме мазе: Къде да съхраняваме зимнината

Вижте кои са най-подходящите места за целта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Много домакинства не разполагат с мазе, което превръща съхранението на зимнината в голямо затруднение. Нека разгледаме няколко алтернативни решения на този проблем, както и най-добрите практики, с които ще се радваме на домашно консервираните храни по-дълго.

Изберете правилното място

Първата стъпка към успешното съхранение на зимнината е тя да се държи на място с постоянна температура и ниска влажност. Някои потенциални опции включват:

  • В килера: Това е най-доброто място, където да държите консевираната храна у дома. Уверете се, че температурата е около 10-21° и влажността на въздуха e под 60%.
  • Кухненските шкафове: Изберете шкаф, който не е близо до печката или други източници на топлина и се уверете, че има добра циркулация на въздуха.
  • Хладилник: Ако ще правите само няколко буркана със зимнина, хладилникът може да се окаже също много подходящ вариант. Съхранявайте ги на рафт, на който няма сурови храни като месо, риба, плодове и зеленчуци.

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Използвайте подходящите съдове

Използвайте здрави, херметически стъклени или пластмасови кутии и буркани. Не е лоша идея бурканите от майонеза, кисели краставички и други купешки продукти да се измият и складират за бъдеща употреба. Стерилизирането им, заедно с капачките, ще осигури по-дълготрайно съхранение, особено ако консервите не се вакуумират и се използват до три месеца след затварянето.

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Поддържайте чистота

Редовно почиствайте мястото си за съхранение, за да премахнете праха, мръсотията и микробите.Избягвайте използването на силни разяждащи химикали или такива с остра миризма.

Като в библиотека

Организирайте бурканите със зимнина по тип на продукта и дата на приготвяне. Лепенето на етикети е хем полезно, хем и доста увлекателно и приятно занимание, особено за децата в дома. Слагайте по-високите буркани и контейнери най-отзад на рафта, а по-ниските и малките - на предно място, за да имате по-добра видимост и да можете по-лесно да ги стигате.

 

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън кисело зеле компот сладко конфитюр шкембе чорба кисели краставички песто туршия

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче