Необходими продукти:
- 200 г телешко месо
- 200 г свинско контрафиле
- 100 г луканков салам
- 300 г фасул от консерва, отцеден
- 3 глави кромид лук
- 3 с.л. краве масло
- 1 с.л. брашно
- 100 г домати от консерва, на кубчета
- Копър и магданоз, на ситно
- Сол и черен пипер на вкус
- Телешки бульон
Начин на приготвяне:
- Свинското и телешкото се нарязват на неголеми кубчета, които се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Овалват се в брашно и се запържват в малко масло до получаване на коричка.
- Фасулът се отцежда в гевгир и се измива добре под течаща студена вода, след което се запържва с лука, нарязан на едро, за 5 мин. Добавят се доматите и се изчаква всичко да заври.
- Саламът се нарязва на не много дебели полумесеци и също се запържва леко. Смесва се с доматения сос и месото. Всичко се разбърква и се прехвърля в гювечета. Във всяко се налива малко бульон и се слагат капаците.
- Гювечетата се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
- При сервиране се поръсват с пресен копър и магданоз, нарязани на ситно.