Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювечета с три вида месо и боб

Вкусна и засищаща гозба за цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г телешко месо
  • 200 г свинско контрафиле
  • 100 г луканков салам
  • 300 г фасул от консерва, отцеден
  • 3 глави кромид лук
  • 3 с.л. краве масло
  • 1 с.л. брашно
  • 100 г домати от консерва, на кубчета
  • Копър и магданоз, на ситно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Телешки бульон

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Свинското и телешкото се нарязват на неголеми кубчета, които се посоляват и се овкусяват с черен пипер. Овалват се в брашно и се запържват в малко масло до получаване на коричка.
  2. Фасулът се отцежда в гевгир и се измива добре под течаща студена вода, след което се запържва с лука, нарязан на едро, за 5 мин. Добавят се доматите и се изчаква всичко да заври.
  3. Саламът се нарязва на не много дебели полумесеци и също се запържва леко. Смесва се с доматения сос и месото. Всичко се разбърква и се прехвърля в гювечета. Във всяко се налива малко бульон и се слагат капаците.
  4. Гювечетата се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
  5. При сервиране се поръсват с пресен копър и магданоз, нарязани на ситно.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло домати магданоз копър свинско телешко печене гювече телешки бульон бял боб кромид лук салам брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче