Необходими продукти:
- 500 г нахут от консерва, отцеден
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 чаша бяло вино
- 1 силидка чесън
- 2 ч.л. кимион
- Зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- Наситнен магданоз, на вкус
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Нахутът се отцежда от течността и се запържва за 2 мин. в добре загрят на среден огън тиган с 3 с.л. зехтин на дъното.
- Добавят се наситненият чесън, кимионът и пушеният червен пипер и подправките се разбъркват с нахута.
- Излива се виното, огънят се намаля и се изчаква течността да изври.
- Гозбата се сваля от огънят и се сервира, поръсена с наситнен пресен магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО