Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушен нахут с кимион и бяло вино

Семпла гозба с неповторим аромат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г нахут от консерва, отцеден
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 силидка чесън
  • 2 ч.л. кимион
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Наситнен магданоз, на вкус

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Нахутът се отцежда от течността и се запържва за 2 мин. в добре загрят на среден огън тиган с 3 с.л. зехтин на дъното.
  2. Добавят се наситненият чесън, кимионът и пушеният червен пипер и подправките се разбъркват с нахута.
  3. Излива се виното, огънят се намаля и се изчаква течността да изври.
  4. Гозбата се сваля от огънят и се сервира, поръсена с наситнен пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино чесън черен пипер пържене тиган пресен магданоз пушен червен пипер кимион нахут задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче