Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашна халва с шамфъстък

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
30’ Време за готвене
1 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. шамфъстък
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 5 ч.л. краве масло

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Обеленият шамфъстък се минава през блендера с малко прясно мляко.
  2. Сместа се пресипва в купа и се разбърква, заедно със захарта.
  3. На умерен огън в тиган или касерола се разтопява маслото и в него се изсипва фъстъчената смес. Тя се оставя да къкри, докато се сгъсти.
  4. Халвата се прехвърля врху чиния или друг съд с хартия за печене на дъното и се изравнява с помощта на лъжица или шпатула. Оставя се да изстине напълно и се нарязва на парчета. Сервира се с чаша горещо кафе.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло тиган прясно мляко шамфъстък кафява захар халва

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче