Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За мезе: Разядка от зелен боб и джинджифил

Неустоимо, свежо и вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
20’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Замразен зелен фасул, за предпочитане от типиа едамаме
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 с.л. джинджифил, обелен и настърган
  • 1 с.л. тахан
  • 1 скилидка чесън
  • Сол на вкус
  • Сос "Табаско"®, на вкус

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Сварете замразения боб във вряща вода до омекване или според указанията на опаковката.
  2. Отцедете го и го прехвърлете в блендер.
  3. Добавете соевия сос, джинджифила, оцета, тахана и наситнената скилидка чесън. Пуснете блендера и миксирайте до еднородна консистенция.
  4. Оставете разядката да се охлади за час.
  5. Сервирайте с препечени филийки или с резени морков.

Дайте оценка:

Тагове: чесън варене тенджера купа разядка ябълков оцет зелен фасул джинджифил соев сос сос "Табаско" тахан келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче