Необходими продукти:
- 1 краставица
- 3 с.л. зехтин
- 200 г краве сирене
- 1 глава червен лук
- 1/2 ч.л. кимион
- Люта чушка, наситнена
- 10 листа прясна мента
- Пресен копър, наситнен
- Пресен магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
- Сиренето се натрошава с вилица и се смесва със зехтина, ситно нарязаната люта чушка, кимиона, лимоновия сок и малко черен пипер.
- Копърът, магданозът и ментата се нарязват на ситно.
- Краставиците се обелват и се оформят на тънки лентички с помощта на белачка за картофи. Поставят се в купа и отгоре се разпределя сиренената смес. Поръсват се зелениите и египетската салата се сервира, поръсена с още малко зехтин и черен пипер. Предлага се и чашка изстудена ракия. Консумирайте с удоволствие и мярка.