Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

3 вкусни и лесни рецепти за еърфрайър

Уредите навлязоха за много кратък период от време с гръм и трясък в почти всяко домакинство

Вероятно няма нужда да ви казваме какво е еърфрайър и защо все повече хора предпочитат да приготвят храната си по този начин. Но ако наскоро сте се сдобили с такъв уред или сте решили, че е време да вкарате в употреба миналогодишния коледен подарък, ние можем да ви помогнем с няколко идеи за изпитани рецепти, които да приготвите на своя ейр фрайър.

Еърфрайърите влязоха за много кратък период от време с гръм и трясък в почти всяко домакинство и има защо толкова много хора да предпочитат отново и отново така приготвените ястия. Най-голямото предимство на еърфрайърите е готвенето без или с много малко мазнина, което ни помага да водим здравословен начин на живот.

Днес ви споделяме 3 изпитани от нас рецепти, които можете да приготвите на своя еърфрайър:

Сьомга с хрупкава коричка

Необходими продукти:

  • 2 бр. филета от сьомга
  • Пушен червен пипер
  • Черен пипер
  • Сол
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

Сьомгата се маринова с подправките и зехтина и се слага в еърфрайъра върху хартия за печене на 200 градуса за 25 минути. Филетата се обръщат на 12-ата минута.

Хрупкави пилешки крилца

Необходими продукти:

  • 900 гр. пилешки крилца
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Чесън на прах
  • Лук на прах
  • Сос "Уорчестър" или соев сос
  • Зехтин
  • 1 с.л бакпулвер
  • 1 с.л. Царевично нишесте или брашно

Начин на приготвяне:

Крилцата се подсушават и се мариноват с всички подправки. Добавят се брашното и бакпулверът, за да станат хрупкави отвън и сочни отвътре. Сместа се оставя да престои около час. Пекат се на 190 градуса за 25-30 минути като задължително се обръщат, когато времето преполови.

Пържени картофи

Необходими продукти:

  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • 600 гр. картофи

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват, нарязват и подсушават. Добавят се всички подправки и се слагат в еърфрайъра за 20 минути на 200 градуса. Не забравяйте да ги обърнете, когато времето преполови.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче