Вероятно няма нужда да ви казваме какво е еърфрайър и защо все повече хора предпочитат да приготвят храната си по този начин. Но ако наскоро сте се сдобили с такъв уред или сте решили, че е време да вкарате в употреба миналогодишния коледен подарък, ние можем да ви помогнем с няколко идеи за изпитани рецепти, които да приготвите на своя ейр фрайър.
Еърфрайърите влязоха за много кратък период от време с гръм и трясък в почти всяко домакинство и има защо толкова много хора да предпочитат отново и отново така приготвените ястия. Най-голямото предимство на еърфрайърите е готвенето без или с много малко мазнина, което ни помага да водим здравословен начин на живот.
Днес ви споделяме 3 изпитани от нас рецепти, които можете да приготвите на своя еърфрайър:
Сьомга с хрупкава коричка
Необходими продукти:
- 2 бр. филета от сьомга
- Пушен червен пипер
- Черен пипер
- Сол
- Зехтин
Начин на приготвяне:
Сьомгата се маринова с подправките и зехтина и се слага в еърфрайъра върху хартия за печене на 200 градуса за 25 минути. Филетата се обръщат на 12-ата минута.
Хрупкави пилешки крилца
Необходими продукти:
- 900 гр. пилешки крилца
- Сол
- Черен пипер
- Червен пипер
- Чесън на прах
- Лук на прах
- Сос "Уорчестър" или соев сос
- Зехтин
- 1 с.л бакпулвер
- 1 с.л. Царевично нишесте или брашно
Начин на приготвяне:
Крилцата се подсушават и се мариноват с всички подправки. Добавят се брашното и бакпулверът, за да станат хрупкави отвън и сочни отвътре. Сместа се оставя да престои около час. Пекат се на 190 градуса за 25-30 минути като задължително се обръщат, когато времето преполови.
Пържени картофи
Необходими продукти:
- Сол
- Черен пипер
- Зехтин
- 600 гр. картофи
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват, нарязват и подсушават. Добавят се всички подправки и се слагат в еърфрайъра за 20 минути на 200 градуса. Не забравяйте да ги обърнете, когато времето преполови.