Именно сосовете, са онова което превръща обикновения бургер в истинско кулинарно удоволствие. Освен класическите съставки, доста рецепти добавят и различни видове алкохол. Нека разгледаме няколко от тях.
Бирен барбекю сос: Той комбинира сладостта на доматения кетчуп с богатия вкус на тъмната бира и има леко пикантен привкус. Подходящ е за всички класически рецепти за бургер.
С уиски: За тези, които обичат вкусовите предизвикателства, нека изпробват тази рецепта. Тя съчетава сладостта на кафявата захар с дълбокия аромат на уиски и малко горчица, която балансира останалите две съставки по един много интересен начин. Комбинацията е подходяща за бургери с бекон или синьо сирене.
С вино: Елегантен и богат сос, който използва червеното вино като основна съставка, заедно с краве масло, лук и най-различни билки. Редуцирано до гъста консистенция, виното придава комплексен и наситен вкус на бургерите, особено ако се правят с дърпано месо.
Майонезен с текила: Тук се комбинират вкусовете на класическата майонеза с пикантността на текилата и свежестта на сока от лайм. Перфектна комбинация за бургери с авокадо и свежи зеленчуци.
Сос с ром: СТова е един сладък и леко кисел сос, приготвен от карамелизиран червен лук и ром. Той добавя дълбочина на вкуса, което го прави идеален за бургери с шунка или швейцарско сирене.
Шампанско и горчица: Изящен сос, който съчетава неповторимия аромат на шампанското с остротата на дижонската горчица. Подходящ е за рецепти, в които се използва филе миньон или различни деликатесни колбаси.
С "Бейлис": Сладката напитка може да се добави към пюрирани червен боб и царевица, които се омесват с крамелизиран в краве масло и чесън червен лук. Екзотична и много вкусна добавка към телешки бургери.