Без съмнение румънската наденица е сред най-вкусните в света. За това сочи класацията на международния кулинарен пътеводител "Тейст атлас", съобщава БТА.
Северната ни съседка влиза в изданието не само с един, а с цели два продукта - наденицата плешкой, която е смес от овнешко и говеждо месо, подправена с чесън, мащерка, босилек, люти чушки, и колбасът калтабош, приготвен от свински черен дроб, традиционно консумиран по време на зимните празници. Двата месни деликатеса заемат съответно 27-о и 37-о място в класацията.
На челно място се нарежда традиционна наденица от Арагон, Испания - чистора. Тя прилича на известното чоризо и е подправена с чесън, червен пипер и сол, заради което е и с характерния си ярко червен цвят.
ИЗБРАНО