Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няколко вида агнешки чорби и супи

Потопете се в традициите на Балканския полуостров

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Балканският полуостров е известен със своето богато кулинарно наследство, което включва разнообразие от традиционни ястия, приготвени с местни продукти. Едно от най-популярните видове месо в региона е агнешкото, което често се използва и за приготвяне на чорби и супи. Нека разгледаме по-интересните рецепти от региона.

Агнешка шкембе чорба

Шкембе чорбата е популярна не само в Турция, но и в много други балкански страни. Тази супа се приготвя от агнешки стомах и се подправя с оцет, чесън и червен пипер. Тя има характерен кисел вкус и е особено популярна като средство за облекчаване на махмурлук.

Агнешка супа с кисело мляко

В Гърция агнешката супа с кисело мляко е популярно предястие, което се сервира по време на празници и специални поводи. Супата се приготвя с агнешко месо, ориз и картофи, а към нея се добавя застройка от кисело мляко. Често се подправя с лимонов сок и пресен копър.

Агнешка чорба с лапад

Тя се приготвя с крехко изпечено агнешко месо, нарязан лапад и лук. Подправките включват черен пипер, сол и понякога малко лютив червен пипер. Гозбата е богата на витамини и минерали и е идеална пролетния сезон.

Супа с орзо

Това е едно традиционно ястие, което се приготвя с агнешко месо, моркови, целина и орзо. Супата е ароматна и питателна, благодарение на комбинацията от зеленчуци и паста. Обикновено се подправя с дафинов лист и черен пипер.

Копривена агнешка чорба

Тук се използват агнешко месо, прясна коприва, лук и картофи. Чорбата се подправя със сол, черен пипер, чесън и червен пипер.

Леща чорба с агнешко

Приготвя се с агнешко месо, леща, моркови и лук. Овкусява се със сол, черен пипер и понякога малко чубрица. Лещата прави супата изключително хранителна и засищаща.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер моркови целина агнешко пресен копър картофи кисело мляко лимонов сок ориз лют пипер лапад коприва

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче