Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агнешко с ориз, гъби и картофи

Тази статия е част от конкурса Великденски вкусотии и можете да гласувате за нея чрез бутонът под този текст или да се включете с авторската рецепта.

0
От Росица П. Илиева
40’ Подготовка
120’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • агнешки бут 2 кг
  • картофи 500 г
  • ориз 150 г
  • гъби 250 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • бяло вино 200 мл

Начин на приготвяне:

  1. Месото се поставя в тава за печене и с подправките се маринова. Оставя се да престои. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
  2. Докато се пече месото се сваряват оризът и гъбите и се обелват и нарязват картофите. Оризът и гъбите се овкусяват с подправки.
  3. Месото се обръща и се добавят картофите. Когато е почти готово бутчето, се добавят сварените гъби и ориз.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче