Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лилав ямс: Наричат го още "убе" и е много цветен

Шашнете гостите и се изфукайте в социалните мрежи


Ако сте на "ти" със социалните мрежи, то тогава със сигурност сте забелязвали, че Instagram доста често бива залят от снимки на храна в лилави нюанси. Сладоледи, конфитюри, браунита, чийзкейкове, макарони и бисквити, както и супи или тартове - всичко изглежда много цветно. Виновникът тук е една специална съставка: лилавият ямс, който е известен още като убе. Ако не ви е познат, няма проблем, сега ще го представим.

Снимка: iStock by Getty Images

Растението достига до нас от Филипините и е храна, използвана в много традиционни рецепти на страната. Въпреки че името yam идва от думата nyama, която на суахили означава "месо", въпреки че лилавият ямс всъщност не е месо, а зеленчук. По-конкретно прилича на сладък картоф, но има още по-сладък вкус и, разбира се, много по-интересен цвят.

Снимка: iStock by Getty Images

Що се отнася до хранителната му стойност, това, което трябва да знаете е, че лилавият ямс е с високо съдържание на въглехидрати и фибри, като същевременно е богат на антиоксиданти. Просто като го погледне човек и безброй рецепти му идват на ум.

 

Дайте оценка:

Тагове: супа конфитюр торта питки за бургер чаени бисквити макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче