Близо до Френската Ривиера, едно голямо име в областта на френската гастрономия, успя да се отличи сред своите 800 други световни конкуренти, за да спечели желаната награда за най-добър ресторант за месо в света. И за да не ви държим в неведение, ще ви разкажем повече за него и причините, които го поставиха на върха.
Храм на месото в Монако
Този изключителен ресторант, посветен на любителите на месото с отличен вкус, носи името Beefbar. Основан през 2005 г. от Рикардо Джирауди той се е превърнал в истинско светилище за ценителите на месните ястия.
Заведението е разположено на кея на пристанището във Фонвией и посреща своите клиенти в елегантна обстановка, където всеки детайл е обмислен, за да предложи незабравимо преживяване.
В менюто присъстват изключителни меса като уагю - японско говеждо, или шотландският блек ангъс, но не само. Ще откриете също ястия, вдъхновени от уличната храна, рибни блюда, свежи салати и дори вегетариански опции, за да бъде задоволен вкусът на всеки.
Но това, което прави Beefbar толкова успешен, е уникалният начин, по който представя своите месни специалитети. Всъщност, те са изложени във "витрини за зреене" и се режат пред любопитните погледи на клиентите.
Концепция, развита на международно ниво
Заслужавайки успеха си, Beefbar е експортирал своя модел в около двадесет заведения по света. В Париж, Сен Тропе, както и в Люксембург, Обединеното кралство, Хонконг, Бразилия или Катар, тази смела верига продължава да разширява своята малка империя.
Силата на тази висококласна франчайз система е, че всеки ресторант запазва същността на Beefbar, като същевременно предлага местни специалитети, които правят всяко заведение уникално само по себе си. Тайната се крие също и в качеството на използваните съставки и модерната интерпретация на класически ястия.
Beefbar в Монако е много повече от ресторант. Ако ви предстои пътуване до това райско кътче във Франция, подарете си незабравимо кулинарно изживяване, където страстта към месото се преплита с луксозна обстановка, предназначена да впечатли сетивата ви.