Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бабина пица и други италиански вкусове от Ню Йорк

Уличната храна е емблематична за града, а пиците са задължителни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Ню Йорк е известен със своите забележителности и културни събития, но също така е дом на някои от най-вкусните и уникални видове пица в света. Запознайте се с някои от тях.

Само в Ню Йорк

Класическата нюйоркска пица е известна със своето тънко тесто, което е хрупкаво отвън и меко отвътре. Сосът обикновено е доматен, с богат вкус и аромат, а моцарелата е обилно разпределена върху целия блат. Най-често се добавят пеперони, гъби, чушки и маслини.

Снимка: iStock by Getty Images

По сицилиански

Сицилианската пица, известна още като "Сфинчоне", има дебело тесто, което прилича повече на нашенската пенерлия. Тя е богата на подправки и често включва аншоа, домати, лук и галета. Става популярна благодарение на имигрантите от Сицилия и техните потомци в Ню Йорк.

Снимка: iStock by Getty Images

Бабината пица

Кръстена е така на начина, по който италианските баби са я приготвяли навремето. Този вид пица се прави в големи правоъгълни тави. Сосът е доматен, а сиренето е разпределено равномерно. Обикновено се сервира нарязана на квадрати, вместо на триъгълници.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Пица с морски полъх

Основата й е покрита със сметана и зехтин, а отгоре се добавят пресни миди и пармезан. Липсата на доматен сос позволява на вкуса на мидите да изпъкне.

Бъфало пица

Вдъхновена от популярните крилца Buffalo, тази пица комбинира пилешко месо, полято с лют сос, синьо сирене и дресинг от зехтин, майонеза, горчица, подправки и лимонов сок.

Снимка: iStock by Getty Images

Пица "Хавай"

Въпреки че този вид пица не е типично нюйоркски специалитет, тя е много популярна в града. Комбинацията от шунка и ананас може да звучи необичайно, но сладко-соленият контраст между двата основни продукта създава неповторим вкус, който или ще намразите, или ще обикнете завинаги.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди черен пипер горчица червен лук домати ананас пилешко дресинг Италианско от САЩ заквасена сметана майонеза лимонов сок краве сирене моцарела шунка маслини галета синьо сирене аншоа кромид лук салам тесто печени чушки мариновани гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче