Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодова наслада

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 яйца
150 г захар
200 г бял шоколад
150 мл сладкарска сметана
250 г маскарпоне
15 г желатин
5 лъжици брашно
50 г краве масло
300-400 г ягоди

Първо приготвяте блата:
2 яйца се разбиват с малко захар (2-3) супени лъжици. Разтопявате на водна баня 100 г шоколад с 50 г масло и прибавяте след малко охлаждане към яйчната смес. След това се добявят 4-5 лъжищи брашно и печете на 180 градуса.

През това време приготвяте белия крем:
250 г маскарпоне, 150-200 мл сладкарска сметана, 100 г бял шоколад, 4-5 г желатин. Затопляте сметаната, слагате я към шоколада да се разтопи и добвяте желатина. Разбърквате хубаво. Изсипвате във форма и слагате във фризера.

След това приготвяте и ягодовото пюре.
Блендирате ягодите, прибавяте захар и малко вода и сгъстявате на котлона. И тук добавих 4-5 г желатин. След като бялата смес се е стегнала, изливате ягодовото пюре отгоре и пак във фризера. След като и то стегне, леко поставяте блата върху него. Оставяте за една нощ във фризера и вадите от формата. Топчетата отгоре са от ягодовото пюре.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди маскарпоне яйца бяла захар сладкарска сметана бяло брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче