Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За форма с диаметър 26 см:

Блат:
4 яйца L
8 с.л. захар
1 п. ванилова захар
1/2 пак. бакпулвер (1 ч.л.)
8 с.л. брашно
пълнеж
200 г сладко по избор
200 г заквасена сметана

Покритие:
200 мл сметана за разбиване
2 с.л. пудра захар


Тортата е наистина много лесна, с малко продукти. Лека, със свеж аромат.

Фурната се загрява на 175 С.
Яйцата се разбиват със захарта за около 10 минути, до гъста пяна.
Прибавя се ваниловата захар, бакпулвера и постепенно предварително пресятото брашно.
Разбърква се внимателно, на ниска степен на миксера .
Формата се застила с хартия за печене и се намазва с олио.
Готовото тесто се изсипва във формата.
Пече се на средна решетка около 30-40 мин., до суха клечка.
Блатът се изважда от фурната и се изчаква да изстине.
Освобождава се от формата, като предварително се минава с остър нож по края, за да се отлепи от стените.
Изстиналия блат се разрява на две части хоризонтално с помощта на голям, остър нож.
Сметаната се смесва със сладкото и се разбърква до хомогенизиране.
Може блатът да се напои с 3-4 с.л. лъжици подсладено прясно мляко, зависи как обичате тортата.
Пълнежа се разстила върху блата, предварително поставен в чиния за торта.
Покрива се с втората част от блата.
Сметаната се разбива с 1-2 с.л. пудра захар до пухкав крем. Нанася се отгоре и отстрани на сладкиша.
Украсява се по желание с плодове или друго.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче