5 стръка праз
50 г сушени манатарки
листа и сок кисело зеле
100 мл олио
2 с.л. куркума
1 с.л. лют червен пипер
1 с.л. смлян черен пипер
2 с.л. сух естрагон
1 връзка магданоз
Задушаваме ситно нарязания праз в половината мазнина и наситнените гъби за 10 минути, добавяме измития булгур и подправките, готвим още 5 минути. Свиваме сармите, подреждаме ги в тенджера с кошничка за варене на пара или обърната чиния, заливаме с 250 мл зелев сок, 250 мл вода и останалата мазнина. Варим на бавен огън 30 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО