Пица от домашно приготвено тесто

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 11.11.2015г.

Продукти

Тесто:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
20 г мая
15 г сол
5 г захар

За гарниране:
колбас
червена и зелена чушка
чери домати
маслини
трюфели от консерва
настърган кашкавал

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в леко затоплено прясно мляко и се разбъркват с брашно до рядка кашичка. Сместа втасва за 30 минути и с останалите описани за тестото продукти се замесва меко тесто, което отново трябва да втаса.

Оформя се тънка кръгла кора за пицата, която се гарнира с продукти по избор и се пече при 250 градуса за 10-15 минути.

Коментари