Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от тиква

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг тиква, обелена, почистена и нарязана на кубчета
200 г картофи, обелени и нарязани
100 г морков, нарязан на кубчета
2 люти чушки червени, почистени от семките и нарязани на ситно
1 кромид лук, нарязан на дребно
1-2 стръка зелен лук, нарязан на кръгчета
2 домата, обелени и нарязани на кубчета
2 скилидки чесън, счукани
50 г масло
1,7 л телешки или пилешки бульон
1 ч.л. захар
индийско орехче
черен пипер
сол

за гарниране:
гъста сметана
ядки по желание - тиквени семки, орехи



Разтопяваме маслото в тенджера и слагаме кромида и зеления лук да се запържат за 5 минути. Добавяме чесъна, лютите чушки, доматите, картофите и тиквата. Готвим 5 минути, като разбъркваме.

Наливаме бульона, прибавяме захарта и подправяме на вкус с прясно настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. След като кипне, намаляваме котлона и варим супата около 30 минути.

Сваляме от котлона, охлаждаме леко и пасираме до гладка консистенция. Връщаме на котлона, колкото да кипне за няколко минути, и подправяме още, ако е необходимо. Поднасяме супата, като полеем порцията с малко сметана и поръсим с натрошени ядки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън сол черен пипер лук домати моркови тиква бульон картофи бяла захар люти чушки чушки индийско орехче зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче