Шоколадово-кокосов кекс

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
70 минути
от: Mariana Panova-Gizdarskaна 22.03.2015г.

Продукти

150 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
4 яйца
70 мл. пр.мляко
260 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. течна ванилия
2 с.л. кокосови стърготини
100 гр. натурален шоколад
2 с.л. какао

Начин на приготвяне

*Маслото и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем.
*Едно по едно се прибавят яйцата.
*Прибавя се пр.мляко.
*Постепенно се добавя и брашното с разтворения в него бакпулвер.
*Сместа се разбива добре и разделя на две части.
*Към едната се добавя ванилията и кокосовите стърготини, а към другата шоколадът и какаото.
*В тавичка за кекс се поставя намаслена готварска хартия, която се прилепва хубаво по краищата и започва редуването на лъжици от двете смеси, до изчерпването. Шарките са по желание.
*Кексът се пече за 45 минути на 375F(190 C) .
*Изпробва се за готовност с клечка, докато излезе при бодването суха.
*Остава се да изстине преди да се нареже.

Един невероятно вкусен, ароматен, пухкав и топящ се в устата кекс. Съветът ми е направете двойната доза, защото свършва много бързо.:) Рецептата е от кулинарния блог Вкуснотека. Да Ви е сладко!

Коментари