Торта ”Андовърсфорд”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 09.09.2014г.

Продукти

Блат:

4 яйца,
50 гр. уиски,
4 с.л. мед,
2 с.л. кокосово олио /слънчогледово/,
2 мандарини,
200 гр. ситно смлени сурови бадеми,
3с.л. брашно,
1 бакпулвер,
2 с.л. какао на прах,
1 с.л. канела на прах,
100 гр. сушени плодове/смокини, стафиди, фурми/,
1 ч.л. настърган
джинжифил

Крем:


250 гр. маскарпоне,
1 малък банан,
100 гр. годжи бери,
2 с.л. кленов сироп /боров мед/,
5 капки ванилов екстракт /1пак ванилия/

Начин на приготвяне

Разбиват се добре течните съставки, добавят се сухите, накрая смлените бадеми и ситно накълцаните сушени плодове. Изсипва се в силиконова форма с д. 25см /подмазана тортена форма/ и се пече в загрята на 170 градуса фурна за 25-30 мин. Още горещ, се сиропира със сока на 2 мандарини и уискито.

Крем: Разделяме маскарпонето по равно в две купи, добавяме по 1 с.л кл.сироп във всяка купа, банана в едната и годжи в другата и пасираме до гладка консистенция. Нанасят се двата крема чрез шприцоване. По желание,тортата се гарнира с кисело-стипчиви плодове /къпини,малини,арония,касис/.

Коментари