Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за тестото:
1 ч.ч. пр. мляко,
1 п. масло,
1 ч.ч. пудра захар,
1/2 ч.ч. олио,
1 каф.л. сода бикарбонат,
1 пак. ванилия,
брашно, колкото поеме

за плънката:
2 настъргани ябълки,
1 ч.ч.смлени орехи,
1 ч.л. канела

за сиропа:

1 ч.ч.захар,
1 ч.ч.вода,
1 пак. ванилия
пудра захар за овалване

Млякото се затопля заедно с маслото, прибавя се пудрата захар, олиото. Всичко се разбърква добре и се слага брашното, смесено заедно със содата и ванилията. Омесва се средно меко тесто.

За плънката всички продукти се смесват. Взима се от тестото малко топче сплесква се с ръката и в него се слага малко от плънката, завива се и се оформя на топче колкото орех. Пекат се на умерена фурна. Като са готови, се изваждат и още топли се потапят само върха им в захарния сироп. Овалват се в пудра захар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче