за тестото:
1 ч.ч. пр. мляко,
1 п. масло,
1 ч.ч. пудра захар,
1/2 ч.ч. олио,
1 каф.л. сода бикарбонат,
1 пак. ванилия,
брашно, колкото поеме
за плънката:
2 настъргани ябълки,
1 ч.ч.смлени орехи,
1 ч.л. канела
за сиропа:
1 ч.ч.захар,
1 ч.ч.вода,
1 пак. ванилия
пудра захар за овалване
Млякото се затопля заедно с маслото, прибавя се пудрата захар, олиото. Всичко се разбърква добре и се слага брашното, смесено заедно със содата и ванилията. Омесва се средно меко тесто.
За плънката всички продукти се смесват. Взима се от тестото малко топче сплесква се с ръката и в него се слага малко от плънката, завива се и се оформя на топче колкото орех. Пекат се на умерена фурна. Като са готови, се изваждат и още топли се потапят само върха им в захарния сироп. Овалват се в пудра захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.