Винено телешко с варен ориз

Категория: / Телешко
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Анелия Терзиевана 23.11.2012г.

Продукти

500 г телешко месо
2 глави лук, 200 г гъби
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша доматено пюре
сол, черен пипер
кимион, чубрица, червен пипер

За гарнитурата:
1/3 пакет ориз
1 телешки бульон
магданоз

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото, нарязано на кубчета, и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите, и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза.

Коментари