Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Винено телешко с варен ориз

От Анелия Терзиева Анелия Терзиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 г телешко месо
2 глави лук, 200 г гъби
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша доматено пюре
сол, черен пипер
кимион, чубрица, червен пипер

За гарнитурата:
1/3 пакет ориз
1 телешки бульон
магданоз

Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото, нарязано на кубчета, и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите, и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер чубрица червено вино магданоз телешко телешки бульон доматено пюре ориз гъби кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче