Унгарски салам (сладък салам)

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
0 минути
Аватарот: bobiO8на 04.12.2011г.

Продукти

Продукти: 250 гр. обикновени бисквити, 120 гр. захар, 100гр. краве масло, 2 яйца, 150гр. накълцани орехи, 1с.л с връх какао, 60мл. коняк, 2 ванилии, пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне

Разбиваме 100гр. мекo краве масло, прибавяме яйцата и захарта, какаото и продължаваме да бием, докато се получи пухкава смес. Прибавяме накълцаните орехи, после натрошените бисквити наръсени с коняка и ванилията. Бъркаме с лъжица докато се получи еднородна смес. На готварска хартия, поръсваме обилно със пудра захар и разстиламе сместа. Навиваме на руло и слагаме в хладилника за 24часа.

После режете на кръгчета, правите си чай или си наливате коняк и на сладка раздумка.

По желание можем да му направим шоколадова заливка. 40гр. краве масло на слаб огън се разтопява с 2 с.л. захар, 3 с.л. прясно мляко и 100 гр. шоколад /черен или млечен по избор/. След това се залива вече втвърденото руло - трябва да е престояло поне 10-12 часа в хладилник.

Добави своя рецепта >>

Коментари