Рибена чорба по габровска рецепта

Категория: / Риба / Супи
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Гинecна 04.12.2011г.

Продукти

Риба, за предпочитане 2-3 вида
2 картофа,
2 домата,
девесил,
олио,
малко чер пипер на зърна,
мащерка,
лют пипер

Начин на приготвяне

Докато се загрее водата (два литра), пускате лук на ситно, моркови на кръгчета, целина от глава на кубчета, магданозени корени на ситно. Като заври, пускате рибата. Като поври 15 минути, вадите рибата и слагате картофи на кубчета. Солите, наливате олио, малко чер пипер на зърна, мащерка, лют пипер. Обезкостявате рибата, махате кожата и нарязвате на парченца. Като омекнат картофите, сипвате рибата, два домата на дребно, девисил и варите 15 минути. 5 минути преди края слагате магданоз на ситно. Може и половин лимон на търкалета, но го махате после, че става горчива чорбата. Ако нямате лимон, се кисели с тригя или винен оцет.

Коментари