2 картофа,
2 домата,
девесил,
олио,
малко чер пипер на зърна,
мащерка,
лют пипер
Докато се загрее водата (два литра), пускате лук на ситно, моркови на кръгчета, целина от глава на кубчета, магданозени корени на ситно. Като заври, пускате рибата. Като поври 15 минути, вадите рибата и слагате картофи на кубчета. Солите, наливате олио, малко чер пипер на зърна, мащерка, лют пипер. Обезкостявате рибата, махате кожата и нарязвате на парченца. Като омекнат картофите, сипвате рибата, два домата на дребно, девисил и варите 15 минути. 5 минути преди края слагате магданоз на ситно. Може и половин лимон на търкалета, но го махате после, че става горчива чорбата. Ако нямате лимон, се кисели с тригя или винен оцет.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО